Imprimeix

Fundarem la taula social d’habitatge integrada per tots els actors socials de la ciutat. Aquesta taula es constituirà davant la greu problemàtica que pateixen alguns ciutadans per fer front als deutes en matèria d’habitatge i que pot tenir com a conseqüència desnonaments i deteriorament de les condicions de vida de les persones i famílies afectades. Aquesta taula, en coordinació amb la regidoria de Serveis Socials, estarà formada per l’ajuntament, agents del tercer sector, el departament de benestar de la generalitat, col·legis professionals, constructors, promotors i la PAH.

 

Crearem una taula d’emergència per gestionar els casos mes greus i urgents de desnonaments. Aquesta taula actuarà quan es tingui constància que es produirà un desnonament. Primer una comissió de tècnics valorarà la necessitat de cada cas. A la persona o família desnonada se li garantirà un servei d’acollida exprés. Impulsarem un parc d’habitatges socials on s’enviaran a les persones desnonades per tal d’evitar una situació precària i afavorir una estabilitat. En aquest parc d’habitatges s’establirà un termini màxim per estar i així afavorir la rotació.

 

Instarem a la Generalitat a enllestir les obres pendents als centres educatius i exigirem que s’acabi amb els barracots prefabricats.

 

Augmentarem les ajudes als menjadors socials i estudiarem la creació d’un menjador social a Sant Pere i Sant Pau, un barri amb més de 16.000 habitants. Impulsarem les ajudes al Menjador Social de Bonavista, un dels més grans de Catalunya. No podem permetre que un dels menjadors més grans de Catalunya com és aquest no rebi els ajuts necessaris en el temps que està estipulat.

 

Reconfigurarem el programa “Escales Actives” empoderant a les comunitats de propietaris i les associacions de veïns com a mediadors de conflictes. Organitzarem jornades de formació i informació a centres cívics per explicar als diferents presidents com actuar en casos conflictius. En aquesta reformulació de la proposta implicarem a la Unitat de Mediació de la Guàrdia Urbana perquè participi en les jornades.

 

Impulsarem el Pla DOS: Dignificació de l’Ocupació Social. Arribarem a acords de col·laboració amb entitats bancàries, les quals tenen gran part del parc immobiliari; o amb promotors, constructors i particulars. Els garantirem que els seus habitatges buits no siguin ocupats oferint-los unes garanties de despeses mínimes a canvi que a aquests pisos hi puguin accedir persones necessitades.

 

Fomentarem i compartirem iniciatives i experiències que millorin la qualitat de l'educació a la ciutat, afavoreixin l'èxit escolar i garanteixin el dret dels infants i joves a l'educació i a ser acompanyats en el seu procés formatiu.

 

Establirem un espai de trobada per a la consulta, assessorament, estudi, diagnosi i deliberació entre els diferents agents de la comunitat socioeducativa de Tarragona sobre l'estat de l'educació a la ciutat. Amb aquesta mesura, detectarem els focus o punts on es pot incidir i treballar per millorar i fer que la educació a Tarragona sigui millor. En aquest espai de trobada vetllarem per la prevenció de l’abandonament escolar prematur. Treballarem amb les escoles i instituts del centre.

 

Posarem en marxa accions compensatòries per garantir l’equitat, la coeducació i la cohesió social. És en edats primerenques quan es poden corregir comportaments de discriminació. Per aquest motiu, impulsarem plans d’educació igualitària per inculcar valors equitatius des de ben petits.

 

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

I understand