Imprimeix

Implantarem la gratuïtat dels primers 20 minuts als pàrquings municipals. A Tarragona es creen varis conflictes de trànsit en hores puntuals, com abans d’iniciar la jornada laboral o a les entrades i sortides dels nens a l’escola. Amb aquesta mesura evitarem embussos innecessaris i llargues cues de vehicles a la ciutat de Tarragona.

 

Reorganitzarem la xarxa de línies d’EMT i racionalitzarem els recorreguts, establint un punt neuràlgic com la Plaça Imperial Tàrraco. Actualment són 20 línies d’autobús, 17 diürnes i 3 nocturnes, que circulen per la ciutat. Igualment, són molts els usuaris que estan descontents ja sigui per la freqüència de pas, els recorreguts o les aglomeracions que es generen a hores puntuals. S’han de reconfigurar algunes línies, veure quines tenen més afluència i establir un punt per on totes, o gairebé la majoria, passin per poder simplificar els transbordaments i fer-los més fàcils al públic.

 

Redactarem un pla d’accessibilitat a Tarragona, obligatori per la UE, i que Tarragona encara no contempla: “Tarragona sense barreres, ciutat per tots”. Malgrat els esforços i alguns arranjaments a la ciutat, Tarragona encara no és accessible per tothom i això no ho podem permetre. Apostem per l’accessibilitat universal a la ciutat de Tarragona

 

Implantarem una APP per poder gestionar els parquímetres des del mòbil, poden renovar tiquets des de l’aplicació. Aquest sistema ja s’ha aplicat algunes ciutats. Consisteix en la creació d’una aplicació mòbil des de la que es podran gestionar els tiquets de les diferents zones d’aparcament. D’aquesta manera, l’usuari que ho desitgi, renovarà el seu tiquet de parquímetre i el revisor d’aparcaments ho podrà comprovar en el moment.

 

Instarem a ADIF i a les administracions del territori a portar l’alta velocitat fins la ciutat de Tarragona i a la millora del servei de rodalies. No podem permetre que una capital de província com és Tarragona no pugui accedir als serveis d’AVE perquè l’estació està a un altre municipi. Si permetem quq les mercaderies passen pel centre, exigim que els passatgers també puguin agafar els trens a Tarragona ciutat.

 

Millorarem el carril bici de la N340 que connecta amb els barris de Ponent i implantarem un carril bici que connecti amb Llevant. No pot ser que hi hagi un carril bici a la nacional que cus els barris de Ponent amb el centre de Tarragona i que sigui discontinu. Què han de fer els ciclistes quan desapareix el carril? A banda, s’ha d’implantar un per connectar amb els barris de Llevant, oblidats pel consistori municipal.

 

Assegurarem la mobilitat a la ciutat de Tarragona establint uns carrers “artèria” a la ciutat que no es puguin tallar mai. No pot ser que per algunes festes es vegi tot el tràfic de la ciutat trasbalsat. Per aquest motiu, establirem uns carrers principals per al trànsit a la ciutat, els quals no es podran tallar i així afavorir l’evitament d’embussos.

 

Reorganitzarem la gestió de tots els pàrquings de Tarragona, tant els municipals com els privats amb concessió, per poder abaratir costos i poder implantar una tarifa plana. Els preus abusius dels aparcaments a Tarragona fan que molta gent no aposti per la nostra ciutat a l’hora de venir a gaudir del seu temps lliure. Això ens fa, a la llarga, perdre competitivitat comercial i turística davant de les nostres ciutats veïnes.

 

Establirem una tarifa d’abonament d’aparcaments des de les 20:00 fins les 8 del matí a 20 euros. De nit, els aparcaments municipals estan pràcticament buits. Amb aquesta mesura, els veïns podran gaudir d’una plaça d’aparcament i els aparcaments veuran les seves places aprofitades.

 

Reestructurarem les empreses municipals de Tarragona i proposem transferir les competències de gestió del Mercat Central i venedors ambulants a la regidoria de comerç. Traslladarem la gestió dels aparcaments gestionats per ESPIMSA a l’empresa municipal d’aparcaments.

 

Millorarem els serveis oferts per l’EMT. Establirem parades d’autobús amb marquesines, sobretot als barris de Llevant, per protegir als usuaris de les diferents condicions meteorològiques. En temporada d’estiu, reincorporarem un bus directe que faci el recorregut des dels barris de Ponent fins a la platja.

 

Gestionarem i millorarem els passos de vianants amb l’empresa PubliPass, amb la que s’estableix un contracte on s’afegeix publicitat als passos de vianants a canvi d’un manteniment constant d’aquests amb unes condicions molt millors que les actuals, per exemple, es millora la pintura, s’afavoreix la seva visibilitat i s’evita el lliscament a la carretera.

 

Rebaixarem preus dels taxis a Tarragona per fer-los competitius. No pot ser que a Tarragona tingui les tarifes més cares de tot l’estat. Reduint preus faria potenciar aquest servei i rellançar-lo de cara a la ciutadania.

 

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

I understand