Imprimeix

Convertirem la casa de la festa en el Centre d’Interpretació de la Cultura Popular. Proposem reinventar la Casa de la Festa, convertint-la en un espai lúdic i didàctic, interactiu i visual, on els tarragonins i els visitants puguin interactuar amb els elements de la nostra Festa Major posant-se a la pell dels castellers, geganters, l’àliga, els diables,… Convertirem un espai petit, mal condicionat i al costat d’una benzinera, actual Casa de la Festa, en un referent a nivell Català de la cultura popular de la nostra ciutat i un lloc de trobada i joc de la canalla tarragonina. A la planta baixa hi instal·larem la gran oficina turística que Tarragona es mereix, actualment la primera imatge que tenen de Tarragona els turistes que ens visiten és una barracó des d’on se’ls dóna la informació.

 

Augmentarem la despesa per habitant en cultura, equiparant-nos a les xifres de ciutats properes com Reus, Valls o Vila-seca; el pressupost de les quals és de més d’un 50% per habitant, més alta que a Tarragona.

 

Crearem una xarxa de quioscos musicals als parcs i jardins de la ciutat. Construirem escenaris esfèrics permanents als parcs i Jardins per tal de dinamitzar la música a la ciutat i apropar els parcs als tarragonins i tarragonines. Potenciarem l’art tarragoní ja que aquests quioscos serviran per tal que els grups amateurs, escoles de música i esbarts dansaires puguin fer-hi concerts o exhibicions.

 

Programarem activitats culturals, obres de teatre i concerts al Teatre Tarragona durant tot l’any. Actualment, aquest teatre resta tancat durant la temporada d’hivern, els mesos de gener i febrer. Sent un teatre de la magnitud que és, no podem permetre-ho.

 

Reforçarem la capitalitat tarragonina a món dels castells, farem accions per potenciar la internacionalització del fet casteller i donarem valor als nostres trets culturals diferenciadors.

 

Farem possible que totes les colles castelleres de la ciutat tinguin un local digne on assajar i adequat al seu nivell. Revisarem els protocols i plans d’evacuació a les diades castelleres per no tenir més incidents que ens facin caure en el descrèdit i la vergonya del món casteller.

 

Treballarem per restablir la dignitat ciutadana i l’orgull de ser tarragoní, fent partícip als tots els barris de la ciutat: els del centre, els de Ponent, els de Llevant, Sant Pere i Sant Pau i San Salvador; de la nostra cultura i tradicions.

 

Digitalitzarem i farem que els continguts de l’arxiu històric de Tarragona estiguin penjats a la xarxa online i siguin fàcilment accessibles a tothom.

 

Optimitzarem el transport públic de cara als esdeveniments culturals per tal de coordinar els seus horaris amb els dels busos municipals i, si cal, alguns vehicles estaran a disposició de l’esdeveniment per potenciar la seva afluència de gent.

 

Impulsarem el “Museu Jujol i del Modernisme” a Tarragona com a homenatge a l’il·lustre arquitecte tarragoní. L’ubicarem a sobre de la seva obra més reconeguda a Tarragona, al Teatre Metropol, on els habitatges que hi ha actualment són propietat de l’ajuntament, els quals estan abandonats.

 

Potenciarem les pantalles culturals existents a la Rambla i Tabacalera i n’implantarem de noves. Volem que siguin una eina per als joves creadors locals per donar a conèixer la seva obra i  per fer més visible l’art i la cultura de casa nostra.

Recuperarem i potenciarem el programa “Santa Tecla a les escoles” per fomentar l’estima a les nostres tradicions entre els més petits. La cultura és tradició i si no la promovem i ensenyem als més petits és més fàcil perdre les nostres costums.

 

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

I understand